Grappige (ter uwer beoordeling) verhaaltjes die mij bereikten.                         <laatst bijgewerkt:  2020-12-01>
In willekeurige volgorde 

Van een professionele geluidstechnicus
Ik begon met elektronica op mijn 12e of 13e jaar. Audio had altijd mijn bijzondere interesse... Via schoolbandjes en school theatervoorstellingen wist ik wat ik ging doen: Geluidstechnicus! Inmiddels ben ik de 50 voorbij en vertrek aanstaande zaterdag naar Shanghai om daar de techneuten te begeleiden bij het opstarten van een groot Chinees TV programma.
Al jaren verbaas ik me over de hardnekkige onzin die in de hifi-wereld leeft... de ongelofelijk kostbare bekabeling en wat al niet meer! Terwijl wij op de plek waar die cd's opgenomen worden juist weer zo economisch mogelijk inkopen. En in de "live" wereld ons hooguit bedenken dat het sterk moet zijn... heel sterk! Ik zie mezelf nog bezig, werkend voor een groot audio vehuurbedrijf, met een auto aantrekken met behulp van een XLR kabel! Als hij niet brak was hij goed!
Als we op de hifi manier hiermee om zouden gaan zou geen mens zich nog een theaterkaartje kunnen veroorloven!      

Horen en zien....
Ik ging eens per jaar met m┤n vriend Erik naar de FIRATO in de Rai in Amsterdam. Lekker watertanden bij de nieuwste snufjes op audio gebied. Dit speelt in het jaar dat Grundig met zijn nieuwe audio-lijn uit kwam. FineArts By Grundig. Zag er gelikt uit!  Ik maakte een praatje met de man die de demo verzorgde en vroeg hem of hij de laatste CD van Paolo Conte kende. Ik had hem bij me en liet hem zien. "oh!" zij hij, en vroeg of hij hem even kon lenen. "Natuurlijk kan dat" zij ik, en wachtte gespannen af hoe "mijn muziek" op deze gloednieuwe set zou klinken. 
Na afloop van de demo liep ik weer naar de man toe en luisterde naar het commentaar van de toehoorders. Verschillende zeiden "echt wel te horen die buizen amp!" waarbij de demoman moest glimlachen. Ik vroeg hem waarom hij telkens glimlachte, en hij zei, "kijk maar eens achter die kast" , en ik keek achter de kast waarop de gloednieuwe FineArts Buizenversterker met vergulde frame stond, in vol ornaat met power on! maar zonder aangesloten luidspreker kabels, en zag op de grond twee Quad mono eind-trapjes liggen. Ik moest lachen!
"Ja" zei hij, "Ik verbaas me iedere keer weer hoe het zicht het gehoor be´nvloedt!"